9 і 10 листопада позначилося особливою подією у житті церкви – люди, які відповідають за певні служіння разом з лідерами малих груп, зібралися разом, щоб обговорити бачення церкви, питання благовістя, а також внести свої пропозиції для підвищення ефективності служіння.
Першою темою, яку розглядали, було благовістя. Адже „піти і навчити” – наше Велике Доручення, дане Спасителем Ісусом, яке ми часто ігноруємо, або ставимо його на задні щаблі нашого життя.
Натхненним був виступ і свідоцтво Володимира Омельчука, пастора київської церкви „Благодать”. Він ділився багатим особистим досвідом і давав поради, які може практикувати кожен християнин. Левовою часткою успішного благовістя, з його слів, є молитва. Молитва про те, щоб Бог послав нам нерелігійних людей з відкритими серцями, молитва за конкретних знайомих, хто ще не прийняв Ісуса Володарем життя, а також за тих, хто щойно покаявся, і підтримка їх на цьому шляху. Учасники використали запропонований промовцем час, щоб укласти своє молитовне коло і помолитися за людей.
IMG_4024
Дуже часто наше життя нагадує історію про риболовів, які говорили про рибацтво, організовували заходи, присвячені цьому, але ніхто насправді не рибачив. Тому головне, почати практикувати, продовжувати діяти та  не боятися невдач.
Суботній ранок розпочали з Причастя. Це скерувало на поклоніння Спасителю, роздуми про Ісуса і Божі інтереси, які ми покликані наслідувати тут, на землі. В цей день ми багато говорили про служіння, які існують в нашій церкві, служителів, а також проблеми, з якими доводиться зіштовхуватися. І справді, обговорюючи такі „насущні”, земні речі, важко було не поринути у них з головою. Тому ранкове міркування про жертву Христа знову нагадувало нам про те, для Кого ми служимо, і допомагало відрізняти суттєве від несуттєвого.
Особлива увагу надавали відповідальним за служіння людям. У щоденних клопотах вони особливо легко і непомітно можуть втратити орієнтир, перевести акцент з мети на засоби. А ще є боротьба зі спокусами, боротьба за час. Щоб служитель „не загубився”, не „перегорів”, пастор Микола Романюк радив кожному мати свій „стіл підтримки” – людей, до яких можна звертатися та радитися. Цей список складається з багатьох важливих для людини осіб, але акцентувати варто на кількох – кожен служитель потребує мати наставника-душеопікуна, учителя, учня, друга. Перевірте себе, чи маєте ви претендентів на такі „посади”. Якщо ні, це привід попросити у Бога про таку людину.
IMG_4045
Немало часу приділили проблемам, які характерні для більшості служінь: як краще дотримуватися духовних дисциплін, розвивати відповідальність та ефективність благовістя. Варто акцентувати на головному – самому бути прикладом і пам’ятати про мотив своїх дій. Хоча, не обійшлося і без конкретніших питань. Одне з них полягало в тому, чи потрібно служителів називати лідерами (від англ. lead-вести, очолювати). Виявилося, що багатьох такий термін викликає неприємні асоціації. Натомість було запропоновано частіше користуватися словом, яке описує євангельську суть відповідального – „служитель”.
IMG_3992
IMG_4057
Для мене важливим було коротке свідоцтво Надії Данилівни Комендант, яка пригадала часи гонінь в історії нашого братства і нагадала, що за наявну свободу заплачено дорогу ціну наших попередників. Свобода, з якою ми можемо вивчати Біблію і ділитися Словом з іншими, ще років зо 30 тому була недоступною і каралася. Практика показує, що чим більше нам волі дається, тим менше в нас бажання щось робити. Але ми здатні подолати цю тенденцію і використати ресурси, надані нам Богом, сповна.
Загалом, зустріч була вдалою. Короткі часові рамки сприяли конструктивному діалогові. Про результати говорити не будемо, час покаже. Але з поїздки ми поверталися повні сил і бажання все більше розвивати служіння для слави нашого Всевишнього Бога.
P.S. Особлива вдячність місії „Відкрита Біблія” у м. Ворзель (директор Г. М. Ступак) за щирий та гостинний прийом.
biblechurch

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація