20 березня відбувся чемпіонат з волейболу серед молодіжних та підліткових малих груп. Чесно кажучи, люблю такі заходи з багатьох причин: це і відчуття єдності у групах, і гостра боротьба, що за своїми емоціями та прагненням перемоги не поступається відповідальним змаганням. Це вже четвертий такий чемпіонат, він виявився наймасовішишим. 

voleyball_00  У залі Ірпінської ДЮСШ зібралося вісім команд. Кожна з них мала ще таку саму команду вболівальників. Того вечора був присутній старший пастор ІБЦ Микола Романюк. На початку він звернувся до присутніх з коротким радісним словом та молитвою, а згодом вийшов на майданчик як гравець у своїй трупі. Після цього розпочалася боротьба: чотири хлопці та дві дівчини з кожної команди виборювали право називатися «найволейбольнішою» групою 2011 року. 

Вісім команд було розподілено на дві підгрупи; для того щоб продовжити змагання у наступному раунді, необхідно було посісти перше або друге місце у підгрупі. Про рівність команд та бажання перемогти свідчитить хоча б той факт, що навіть ті команди, які посіли останні місця в своїх групах, мали у своєму активі перемогу.

До півфіналу вийшли команди Ігоря Фостенка та Миколи Романюка, Дмитра Нечитайла та Дениса Зауліна. У першій парі з рахунком 2:0 перемогла команда Ігоря Фостенка — переважно завдяки професіоналізму, адже всі гравці, і дівчата зокрема, серйозно займаються волейболом. Другий півфінал виявився драматичнішим та напруженішим, ніж фінал. У першій партії перемогла команда Нечитайла, у другій — команда Зауліна. Усе вирішувала третя партія, яка триває до 15 очок. За рахунку 14:10 на користь групи Зауліна на подачу став Іван Романюк. Перед ним було поставлене надскладне завдання: наздогнати суперника, а для цього необхідно виграти всі чотири подачі, тому що перша ж помилка призвела б до остаточної поразки. Але Іван блискуче впорався зі своїм завданням, не підвела і команда. У результаті — 17:15 на користь команди підлітків Дмитра Нечитайла. 

voleyball_01 У матчі за третє місце з невеликою перевагою у три очки перемогла команда Зауліна (21:18). 

У фіналі фаворитом вважалася команда Фостенка насамперед завдяки вдало підібраному складу гравців (високі хлопці, дівчата-волейболістки), до того ж у груповому матчі ця команда вже святкувала перемогу над суперником. 

Команда ж Нечитайла, до складу якої увійшли підлітки 12–14 років, була укріплена двома більш досвідченими лідерами. Але все вирішила гра. Першу партію з невеличкою перевагою у 2-3 очки виграли підлітки. У другій партії вирішальним був момент, коли на подачу вийшов Дмитро Нечитайло. Шість подач поспіль суперник взяти не зміг, а отже, Дмитро забезпечив своїй команді суттєву перевагу (12:7), до якої команда швидко додала вирішальні три очки. Приємно було дивитися на підлітків, які раділи своїй першій перемозі на таких змаганнях, приємно було отримувати кубок з рук пастора.

Отакими були змагання цього року з волейболу серед малих груп. Сподіваємося, що надалі кількість команд буде розширюватись, до молодіжних і підліткових груп приєднаються дорослі команди.Переможці турніру

Нечитайло Дмитро

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Матеріал дотичний до розділу:

Спортивне служіння ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація