В суботу 25 листопада в ІБЦ пройшов навчальний семінар на тему «Комп’ютерні технології і родина». Викладав на семінарі Віталій Сорокун – пастор Харківської церкви «Нова надія», кандидат юридичних наук, викладач міжнародного права Харківського Університету. В чотирьох уроках спікер освітив надзвичайно важливі теми: «Християнський розум», «Види комп’ютерних технологій, що впливають на родину», «Як захистити родину і як користуватися комп’ютерними технологіями» та «Розвивай свій розум заради Христа».
Спікер зауважив, що сьогоднішній світ високих технологій створює як і чудові можливості, так і величезні проблеми і, навіть, загрозу. Ми все більше потребуємо мудрості у спрямуванні знань і можливостей, що дає інтернет. Віталій Сорокун привів цитату одного коментатора: «Молодих людей більше не виховують батьки. На них виявляє вплив інтернет і телебачення… ». На уроках ми обговорювали вплив комп’ютерних технологій на наш розум і наші родини, а також проблему безпечного користування високими технологіями. Спікер наголосив на тому, що для того, щоб пожати добрі плоди від розвитку інтернету і комп’ютерних технологій, треба прикласти багато старань і відповідально ставитись до своєї ролі батьків.
O3SFvP6grQE
Віталій Сорокун зупинив нашу увагу на видах комп’ютерних технологій, що впливають на родину, а також на реальні загрози, які вони несуть. Вражає, яких змін зазнає наш мозок під впливом інтернету! Нам, як християнам, варто пам’ятати, що інтернет дуже корисний у поширенні Євангелії, але не допомагає людям у розумінні християнства. Спікер поділився інформацією щодо того, які нові соціальні мережі захоплюють світ. Дивує, як просто, користуючись певними мережами, шахраї та навіть просто негідні люди можуть вплинути на конкретну дорослу людину, а ще простіше – на дитину. Наслідками такого впливу можуть бути абсолютно реальні фінансові втрати, згвалтування, вбивства, доведення до самогубства…
Найкраща відповідь на таку страшну реальність, це не повна відмова і заборона в користуванні інтернетом. Наша відповідь має бути в уважному батьківському вихованні і дотриманні суворих правил родини щодо користування комп’ютерними технологіями. Спікер запропонував цілу низку принципів і порад для користування інтернетом дітьми і підлітками.Головне, що було зазначено, не слід дозволяти дітям користуватися інтернетом доти, поки батьки не будуть готові контролювати цей процес! І тут батькам слід бути поінформованими активними користувачами інтернета. Мегаважливі довірливі відносини між батьками та дітьми. Але довіра і відкритість важливі не лише у відносинах з дітьми, але й між чоловіком та дружиною. Саме це буде запорукою безпеки вашої родини!
Обговоривши загрозу, яку можуть завдати комп’ютерні технології, Віталій Сорокун запропонував замислитись над тим, як обмежити негативний вплив нашої культури, розумно обмежуючи користування комп’ютерними технологіями, і як сприяти поширенню і навчанню християнському світогляду. Рекомендував зосередитись на створенні домашньої атмосфери, в якій можна безпечно вчити дітей любити Господа Ісуса Христа и жити заради Нього.
Олена Кудрявцева
 
 

Сидорчук Яся

Залишити відповідь

Ґрунтковський Станіслав
Ґрунтковський Станіслав

Матеріал дотичний до розділу:

Малі групи для сімей

Сімейне служіння ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація