Здоровій сім’ї – бути! І, Фестиваль сім’ї, який відбувся в Ірпені 20 травня, заклав ще один  камінь до фундаменту відновлення сімейних цінностей в місті. Грандіозне свято для всієї родини привернуло увагу величезної кількості жителів, які прийшли на центральну площу, аби підтримати  інститут сім’ї в Україні.
Свято відбулося в рамках Всеукраїнського Тиждня Подружжя, який пройшов 15-22 травня в багатьох містах країни. Його ціллю було привернути увагу громадськості до проблем сім’ї, наголосити на важливості розвитку сімейних цінностей, а також активізувати суспільство та об’єднати недержавні і державні інституції, бізнес, медіа та християнські церкви навколо теми подружжя та шлюбу.
Організаторами Фестивалю сім’ї в Ірпені стали Ірпінська Біблійна Церква, разом з Об’єднанням Церков Ірпінського регіону. Головним спонсором виступила будівельна компанія «Білд Групп Менеджмент», яка нещодавно почала в місті будівництво першого за роки незалежності України дитячого садочку «Фортеця».
fest2

«Чому організатором Фестивалю сім’ї в Ірпені стала церква? Тому що мало проповідувати про сім’ю лише в стінах церковного приміщення. Сьогодні потрібно наголошувати на тому, що сім’я задумана Богом, як союз одного чоловіка і однієї жінки. Я не знаю чогось важливішого за сім’ю! Поки є здорова сім’я, доти буде існувати людство. Саме з виродження сім’ї, а не з техногенної чи ядерної катастрофи може початись кінець світу. Саме тому різноманітні семінари, проповіді і  фестивалі на сімейну тематику дуже потрібні нашому суспільству. Потрібно підбадьорювати чоловіків і жінок любити одне одного, не боятися штампу в паспорті, але боятися невірності, непрощення і егоїзму. А ще фестиваль став хорошою можливістю нагадати і ствердити, що лише стосунки чоловіка і жінки можна назвати сім’єю. Жодна інша форма співжиття, наприклад одностатеві пари, не має права називатися сім’єю і не має права на шлюб і на дітей. Наше суспільство має тисячолітню християнську спадщину, а тому повинно розуміти, що це протизаконно і аморально» – розповів старший пастор Ірпінської Біблійної Церкви Микола Романюк.
 
famfest_14
 

Фестиваль сім’ї розпочався «ходою щасливих родин», під час якої сотні сімей пройшли від парку Зої Алієвої до центральної площі міста, вигукуючи гасла: «Міцна сім’я – міцна держава», «Будуй міцну сім’ю», «Здорова сім’я – це чоловік та жінка». Хода закінчилась коротким мітингом, де представники різних християнських спільнот висловили біблійний погляд на сім’ю, а представники міської адміністрації закликали ірпінчан будувати міцні сім’ї, адже з них складається суспільство, а відтак – держава.

famfest_24

«Мені сподобався фестиваль. Все відбувалось дуже організовано. Здається, це гарна ініціатива, а тому – бажаю їй бути щонайменше щорічною. Це так чудово, коли вся родина в центрі рідного міста має чим себе розрадити. Особливо дітки: тут тобі і батут, і різні ігри, і обличчя розмальовують – що завгодно. Вражень вистачить маленьким учасникам Фестивалю на цілий рік. Люди взагалі сумують за спілкуванням, а тому добре що видалася така можливість. Дуже корисно, що Фестиваль сім’ї – це непросто розваги, але люди, які шукають змін у житті і можуть знайти потрібну для себе духовну складову» – поділилась Алла Іванівна Терещенко, начальник відділу сім’ї та молоді Ірпінської міської ради.
Свято вийшло насправді веселим і насиченим. Безліч станцій з різноманітними спортивники іграми та конкурсами, ляльковий театр, караоке, вотербол, творчі майстер-класи для  дітей, батут, фотосесії з казковими героями – всі ці розваги збирали великі черги маленьких дітей. Площа була переповнена малюками різного віку, які намагалися встигнути спробувати всі розваги. Тим часом батьки з задоволенням знайомились, спілкувались та намагалися знайти своїх активних і розмальованих  в тигрів і левів дітей.
 

famfest_23

 

 

«Дуже гарне свято. Подобається, що малечі є чим зайнятися. А  батьки, якщо малих перехопили на якийсь час, також розважаються: караоке, теніс, хокей. Сюди гарно приходити всією сім’єю. Також це змога познайомитись з новими людьми, а  місту побачити  церкву в дії» – поділилась враженнями майбутній стоматолог Мар’яна.
 
famfest_02
 
famfest_05
 
famfest_08
 
fest3
Справжнім яскравим дійством стали сімейні ігри. В п’яти командах, по 3-4 сім’ї у кожній, брали участь всі – від малу до велику. З хорошим настроєм і без краплі сорому батьки і діти бігали в мішках, виконували завдання на досвід, брали участь в водних естафетах тощо. Метою таких змагань було допомогти зрозуміти, що сім’я – це команда і в ній кожен відповідає за інших. Виграли змагання команда «Пінгвіни», проте невеличкі подарунки отримав кожен учасник ігор.
 
famfest_09
 
famfest_10
 
famfest_11
 
« Ми дуже гарно провели  час. І взагалі в Ірпені такого не вистачає. Сподобалось, що ніхто не пиячив; було багато малюків, тому палити теж соромляться. Справжнє свято сім’ї та дитинства! Добре, що відпочинок організований, правильний і спортивний. Це справді об’єднує сім’ю. Наприклад, мій чоловік був на роботі. Але я йому зателефонувала і з таким захватом розповіла про все, що відбувається, що він примчав до нас із дитиною» – з захопленням розповіла 26-ти літня Людмила.
 
famfest_07
 
Завершував Фестиваль сім’ї святковий концерт, під час якого відбулось нагорожденя переможців сімейних ігор та вручення цінних подарунків багатодітним сім’ям, сім’ї, яка усиновила четверо дітей, а також сім’ї, яка виховує трійню.  Ведучими свята була чудова сім’я Станіслава і Алли Грунтковських. Крім цього зі сцени пролунали виступи і привітання від мера міста Володимира Скаржинського, який побажав щастя і міцності кожній родині та Григорія Івановича Коменданта, який закликав присутніх до збереження родин силою Божої любові. Також дивували своїм виконанням музичні гурти та виконавці різних стилів, серед яких були «Living Rock», «Сіон», поет і композитор Олег Майовський, репер Arcash і гурт «Кана». Останні взагалі заставили своїм веселим співом дітей та молодь танцювати і водити хороводи біля сцени.
 
 
famfest_19
 

famfest_12
 
famfest_22
 
famfest_15
 
famfest_16
 
famfest_18
 
famfest_17
 
 

Та, незважаючи на розваги, було місце і серйозним думкам. Зі сцени з побажаннями виступили пастор Ірпінської Біблійної Церкви Микола Романюк, а також батько трьох дітей, доктор філософський наук, автор багатьог книг Михайло Черенков.
Вагомим є те, що закінчилось це грандіозне і веселе свято сім’ї  простою і тихою молитвою багатьох сотень людей, які схиливши голови, молились до Бога за свої родини, за те, щоб в родинах були міцні стосунки, і щоб кожен пам’ятав, що на землі в нього є головне – сім’я!

 

Автори: Поліна Шимпф, Аня Потєряєва

Фото: Георгій Нікіфорець, Оля Потєряєва

 

 

famfest_20
 
famfest_21

 

 

biblechurch

Залишити відповідь

Ґрунтковський Станіслав
Ґрунтковський Станіслав

Матеріал дотичний до розділу:

Малі групи для сімей

Сімейне служіння ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація