З 8 по 10 жовтня в Ірпінській Біблійній Церкві пройшов семінар «Пізнання Бога у світі, що прискорюється». Семінар вів пастор – викладач Сергій Сологуб. Саме цей семінар відкрив новий навчальний проект ІБЦ.

В легкій та приємній атмосфері студенти шукали розгадки секрету дружби Авраама з Богом. Розглядали призначення та роль жертовників, вчилися на прикладі патріарха бути вірними Богу через постійність у поклонінні. Перший день завершився роздумом-молитвою за Псалмом 106.

Наступного дня заняття почались з нової для багатьох студентів  письмової молитви за Лютером. До речі, Сергій кинув студентам виклик, щоб не тільки один раз на семінарі спробувати молитися письмово, а мати принаймні десятиденну практику молитви за прикладом Лютера.

Відмічаючи моменти, в яких наше життя прискорилося останнім часом, ми дійшли висновку, що загальне прискорення  дуже впливає на наше духовне життя: ми швидко (похапцем) читаємо Біблію, коротко молимось, не хочемо слухати довгі проповіді, шукаємо швидкі курси та намагаємося швидко вирішувати складні питання. Вже навіть світ пропонує уповільнитись.  Але варто нагадати, що християнські мотиви уповільнення дуже відрізняються від світських мотивів, і зосереджують нас на уподібненні Христу. Суть уповільнення християн – послух Богові.  Досліджуючи біблійні тексти, ми дійшли висновку, що Бог все робить у свій час.

Після обговорення теми неспішності, студенти мали змогу практикувати усамітнення з Богом. Сергій запропонував не лише географічний маршрут, але і духовний, який допоміг зосередитись на Божому обличчі через псалми. Це був чудовий час спілкування з Богом та очищення свого серця. Коли ж всі зібралися знову разом, мали спільне обговорення практики усамітнення з Богом.

Останній день семінару розпочав пастор Сергій Колєсніков. Він запропонував студентам ще один метод молитви та вивчення Біблії – метод корейських братів. Ви вже зрозуміли, що на семінарі було багато практики. І як на мене, саме практика – це найкращій спосіб засвоїти матеріал.

Далі Сергій Сологуб занурив слухачів у роздуми про те, чи дає Бог людині другий шанс. Ми розглядали різні біблійні уривки і прийшли до висновку, що прорахувати, чи отримає людина  інший шанс від Господа після провальної першої спроби, не можливо. Бог суверенний, і це відомо лише Йому. Для нас же важливо знати Бога милосердя, як знав Його Давид, та покладатися на милість Божу.

На завершення семінару ми знайомилися з методом молитовних трійок. Трійка – тому що регулярно збирається група із трьох людей, посвячених молитві. Сергій Сологуб пояснив 5 кроків молитви у трійках, використовуючи просту ілюстрацію, після чого ми на практиці змогли спробувати і цей метод.

Декілька відгуків по семінару

Час промайнув швидко. Студенти отримали нові знання. Але найважливіше попереду! Бажаємо усім учасникам семінару практикувати те, чого навчилися.

Олена Кудрявцева.

Olga Balakhon

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація