29 листопада в Ірпені випав перший сніг сезону 2015-16. На зеленій траві і жовтому листі лягали величезні шматки білої вати. Діти ловили сніжинки, дорослі підставляли обличчя подивитися на цю красу, або навпаки ще більше ховалися під капюшон. Ось так в неділю передчасно на два дні почалася зима. Але дещо в нашому житті теж трапилося раніше, ніж зазвичай.
В цей день ми урочисто відкрили декаду Адвенту – час приготування до Різдва. Ви б могли подумати, до 24 грудня, Дня народження Христа, ще стільки часу?! Але це особливий час, який ми плануємо ви тратити не в роздумуваннях над акційними скидками на подарунки, та приготуваннями до Нового року, а над ціллю і важливістю приходу Спасителя на землю.
Почалося служіння з символічного запалення першої свічки, яка символізує «Надію» у прикрашеному хвойнному вінку Адвенту. Свічки, як і декорації залу фіолетового кольору, що означає покаяння. Кожного наступного служіння, ми будемо запалювати додаткову свічку  – Мир, Радість, Любов, і остання – Христос.
Advent_2015_zal
Advent_2015_Mala
Андрій Мелешко, який був ідейним натхненником традиції Адвенту в нашій церкві, повів нас у вивченні пророка Ісаї 64:1-9. Ми читали про старозавітній народ, який бажає Господнього втручання у свої страждання, але сам погряз у гріховній нечистоті. Не дивлячись на це, Бог Отець вірний, і Він залишає надію народу на своє повернення. Перша запалена свіча – це наш активний стан очікування, зберігати надію на повернення Господа, ділитися нею та запалювати вогник надії в інших, вести їх до близьких стосунків з Всевишнім.
Advent_2015_Meleshko
 
Недільна школа для своїх дітлахів підготувала чудову програму. Іра Шилдіна, вчитель в групі 7-9 років, розповіла, що «саморобка, яку ми сьогодні робимо – це Адвент-календар. У кожній з 24 комірок, на кількість днів до свята Різдва, біблійний віршик. Винагорода за його вивчення – цукерки та іграшки, для дівчат і хлопців окремо. Також є завдання, які діти будуть виконувати з батьками – відвідати місцеву ялинку з батьками, допомогти у сім’ї, інше». Мама двох хлопчиків (8 та 9 років) Людмила Єфімук, поділилася «ми плануємо з чоловіком зранку або ввечері обговорювати вірші з дітьми, всім разом виконувати завдання, наша підтримка  буде для них хорошим стимулом».
Advent_2015_samorobka
 
Ідея календаря прийшлася дітям до смаку. Вони заклопотано формували собі пакуночки. Єгор, якому вже виповнилося 8 років, розказав нам, як варто провести цей Адвент «треба читати Біблію, робити добрі діла, говорити хороші слова, допомагати іншим. Ісус вже приходив, але ми Його чекаємо знову».
Advent_2015_Nedilna
 
Ми святкували Адвент ще минулого року, – розказує Іра Горбань,  – разом зі своїми дітьми. Робили конвертики з різними надихаючими висловлюваннями, а також привітання для маленького Ісуса. У цьому році будемо залучати дітей у весь процес підготовки до Різдва. Наприклад, разом з дітьми вибираємо речі, які можна віддати сиротам, або пишемо привітання для родичів до свят. Через такі моменти формується враження у діток, що Різдво –  це найважливіше свято в році».
Advent_2015_Nedilna2
Advent_2015_Grunt
«Коли ми запалюємо свічку – це означає радість, бо ми чекаємо на Ісуса», – сказала Настя, дівчинка 6 років з надзвичайно романтичним поглядом. Бажаємо Вам, щоб цей Адвент Ваше серце наповнювалося радістю і трепетним очікуванням Його повернення.

НА ПОДІБНУ ТЕМУ

Сидорчук Яся

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація