В житті кожної людини потрібні моменти, коли варто зупинитись, для того, щоб переоцінити своє життя, підбадьоритись і поставити нові цілі. Особливо важливими і потрібними є такі моменти в житті церкви. Адже постійна робота з людьми, ставить перед керівництвом і лідерами общини серйозні виклики і вимагає особливої чутливості і здатності аналізувати.


Саме тому пастори Ірпінської Біблійної Церкви вирішили зробити безпрецедентну досі подію – поїздку для церковної лідерської команди. До цього  часу вже неодноразово проводились лідерські конференції, проте вперше всі лідери служінь Іпінської Біблійної Церкви виїхали за межі міста, для того, щоб разом провести час, прославити Бога, поспілкуватись, підбадьоритись, проаналізувати своє служіння та поставити нові цілі.

 

 

DSC_0077

 

Як розповів основний організатор поїздки пастор Сергій Перевишко, однією з її найважливіших цілей було спілкування.

«В лідерській поїдзці є щось неповторне, адже створюється атмосфера спілування і відкритості,  якої лідери нашої церкви потребували. Тому основною ціллю цього заходу було спілкування. Я не можу згадати, коли останній раз лідери всієї церкви мали таку поїздку, коли могли відчути себе однією командою і ближче познайомитись. Проте спілкування і зближення не було єдиною ціллю.

Ми ще вибрали цікаву тему семінару, яка  говорила про духовний стан лідера, його відносини з Богом, стан серця і правильні мотиви в служінні. Адже наше бажання, щоб кожен лідер церкви церкви був «людиною по серцю Бога».

 

DSC_0055

 

Перший вечір поїздки був посвячений спілкуванню. Після смачної вечері та басейну, учасники, зібравшись навколо каміну за чашечкою кави та чаю, говорили про те, у чому полягає справжня єдність церкви та яку роль у ній грає окрема людина. Під час цього спілкування Сергій Сологуб провів чудову параллель Церкви з чудовим фруктом  – гранатом. Як і в гранаті, у Церкві є багато частин в одному цілому, і кожна з цих частин-зерняток є особливою і повноцінною. Проте, будучи частинами однієї Церкви, кожний з нас формується завдяки іншим.

 

DSC_0054

 

«Це була особлива і корисна зустріч. По-перше, порадів кількості учасників – 76 служителів (і ще далеко не всі змогли, у силу різних обставин, приєднатися). Адже,  це мрія кожного пастора щоб як найбільше братів і сестер переходили зі “спостерігачів” на сторону посвячених служителів. Бо саме у такому разі буде ефективно здійснюватися місія Церкви, а Ісус буде прославлений. По-друге, ми змогли відірватися від щоденних справ, і посвятити таку зупинку духовному оновленню, підсумкам по праці груп у новому сезоні та оцінці усієї церковної праці. Переконаний, що ця зустріч послужила об’єднанню і дала багатий матеріал для подальшого служіння як пасторської ради так і усім служінням.

Особливо порадів відкритості лідерів і готовності перейматися станом не лише своєї праці, але й розвитком усього служіння ІБЦ.  А ще, вертаючись з Ворзеля, зрозумів, що з нетерпінням чекаю наступної лідерської поїздки у березні» – поділився своїми враженнями старший пастор Микола Романюк.

 

DSC_0083

 

Основною темою лідерської поїздки стала тема «Біблійний портрет лідера», яку натхненно виклав пастор львівської церкви «Осанна» Дмитро Колесник. Протягом декількох лекцій він розповів про те, наскільки важливими в служінні  є відносини і співпраця з Богом.

 

У цій співпраці – з однієї сторони є заповіді і обітниці Бога, а з їншої  – наші зусилля, діла  і мудрість. Адже даремно, якщо Бог буде робити все, аби благословити наше служіння і життя, а ми самі не будемо прикладати зусиль для цього. І, ця співпраця відноситься не лише до служіння. Вона відноситься і до вибору другої половини, виховання дітей, відносин з людьми, роботи чи бізнесу.

 

DSC_0125

 

«Ці два дні здалися мені дуже особливими. 75 лідерів разом – і ніхто нікуди не поспішає. Де  і коли ще таке могло статися? Разом поклонятися в співі й молитві, разом вчитися і “креативити”, навіть разом снідати й вечеряти! Дійсно, це було  “свято єдності”, як назвав його наш старший пастор. Думаю, усі ми взяли для себе багато корисного, цікавого, хвилюючого й надихаючого. Того, що зможемо застосувати не тільки у служінні іншим, але й кожен у своєму щоденному житті, у своїх особистих, близьких та зростаючих стосунках з Господом Ісусом» – поділилася Зоя Ільницька.

 

Крім цього, після семінару відбулось спілкування, під час якого лідери церкви могли проаналізувати останній рік життя церкви та поставили цілі на наступний рік. Особливу увагу було приділено аналізу ефективності домашніх груп. Пастор Сергій Перевишко, який є відповідальним лідером цього служіння, підняв декілька важливих  питань, які сформувались на основі проведеного раніше опитування серед членів груп. Серед них найбільшу дискусію викликала проблема низького впливу малих груп на духовний ріст окремих людей. Окрім неї говорили про те, наскільки насиченим є вивчення Біблії та молитовне життя в групах, наскільки відкритою і щирою є атмосфера, наскільки учасники груп практично служать один одному і іншим людям, та  застосовують в житті істини, отримані в групі.

 

DSC_0143

 

Після цього пастор Микола Романюк провів дискусію, під час якої, розділившись на команди, усі присутні обговорили три питання, а саме:

1) що заважає ІБЦ бути кращою? (або основні недоліки 2011 року);

2) якби ми були членом пасторської ради, то куди б повели церкву у 2012 році?

3) і запропонувати головний девіз чи тему наступного року.

Під час дискусії кожен учасник поїздки висловив свою думку. Проте серед всіх думок виділилось декілька основних напрямків. Відносно першого питання найбільше звучала проблема душеопікунської роботи з членами церкви та сімейного консультування, роботи серед груп ризику, учнівства та проблема недостатньої посвяченості членів церкви служінню, недостатнього впливу церкви на місто, недостатність соціальних проектів.

Відносно основних напрямків роботи церкви в новому році, прозвучало бажання організувати декілька соціальних проектів в місті, мотивувати членів церкви до служіння людям та особистої євангелізації, приділити увагу душеопікунській роботі, учнівству та консультуванню, а також зайнятись соціальною допомогою бідним, стареньким, хворим та сиротам.

Підсумки роботи у групах отримав старший пастор для подальшого осмислення та планування на пасторській раді.

Анна Потєряєва

biblechurch

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація