27–29 серпня відбулася поїздка молодіжних лідерів ІБЦ до Ворзеля. Близько 40 чоловік відправилися у цю мандрівку з метою дізнатися більше про те, «як бути не ледаром, а лідером», і як удосконалювати своє служіння Богу.

Останні дні літа. Незабаром почнеться новий навчальний рік, причому кожен з нас буде не лише здобувати знання у школах та університетах, а й вдосконалювати своє мистецтво жити й служити Богу. Звичайно, стати досвідченим лідером за два дні — усе одно, що виростити баобаб за півгодини, а без Божого втручання — і взагалі фантастика. Проте якщо дати поштовх у правильному напрямі, то з часом можна виростити цілий ботанічний сад.

Заради того самого правильного поштовху організатори поїздки створили відмінні умови і потурбувалися про те, аби ми сповна отримали всі необхідні поживні речовини – як для тіла, так і для духу. Ми отримували відмінне триразове харчування. Домашні страви були, смачні, подеколи навіть теплі. Тому не дивно, що кожна трапеза нагадувала напад сарани, і частування швидко зникало на тарелях, залишаючи приємні спогади.

І хліба духовного було вдосталь. Поїздка почалася з посту і молитви. Денис Заулін і Євген Малік проводили біблійні навчання. Особисто мені сподобалася історія про скульптора (у контексті упокорення себе у пості). Скульптор створив статую Ісуса Христа. Тим, хто дивився на неї у звичайному ракурсі, вона здавалася невдалою, проте набирала гармонійних рис, якщо спостерігач ставав на коліна. А загалом час, присвячений вивченню Біблії, був, скоріше, спілкуванням членів великої баптистської родини, де кожен мав змогу висловити свою думку і поділитися своїми роздумами над Словом.

Світло показує те, що перебуває в темряві. Для нас світлом став особистий час спілкування з Богом. Самоаналіз, молитва і Слово — живе та дієве — сподіваюся, торкнулося багатьох прихованих струн у серці кожного, викохало нові ідеї.

Відомо, що дерева обрізають для того, щоб зростання корисних гілок спрямувати у належний бік, а зайві гілки — знищити. У нас цією справою займався брат Володимир з церкви «Дух життя», що в Києві на Троєщині. Він допоміг усвідомити сутність командної роботи. Народна мудрість стверджує: гуртом і батька легше бити, а ми з власного досвіду додамо, що і цвяхи носити, і членів своєї команди катапультувати. Ні, не подумайте, що нам влаштували щось на кшталт відбіркового туру в «Іграх патріотів». Запропоновані нам своєрідні тренінги допомогли зрозуміти, що плідна співпраця неможлива без взаємопідтримки, терпіння і бажання досягнути досконалості.

Коли рослина в горщику дозріває, то їй стає тісно, і тоді її висаджують для самостійного розвитку. Лідери представили служіння, на які багата наша церква, щоб юні дарування змогли визначити, де вони зможуть «розсадитися» і реалізувати свій потенціал. Наприклад, допомоги потребує християнська просвітницька організація «Нова надія», служителі якої працюють у навчальних закладах, висвітлюючи питання про наркотичну, алкогольну та тютюнову залежність, а також про дошлюбні статеві стосунки. А ще є душеопікунство, спортивне, клубне, інформаційне, молодіжне служіння, церковне кафе — словом, роботи вистачить для кожного. Детальну інформацію можна переглянути у статті «Скарбниця служінь, або Чекаємо на обДАРованих», розміщеній на нашому сайті.

Фізіологічно людина розвивається до 25 років, духовно — усе життя. Ці два дні, думаю, зробили свій внесок у розвиток подальшого служіння Богу. І пізнаватимуть нас по наших плодах…

Ярослава Сидорчук

biblechurch

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація