Пенальті, FIFA, центрфорвардці та багато інших слів традиційно належать до суто хлопчачої лексики. Проте дівчата з Ірпінської Біблійної Церкви вирішили подолати цей стереотип. То не вітер здіймає пилюку на полі то активістки роблять перші па у футбольному танку (бо справжньою грою це ще тяжко назвати)

Організатор цього сміливого починання — Руслан Семенюк, який тренує наших хлопців, — до ідеї створити дівчачу футбольну команду поставився надзвичайно відповідально. А тому справою номер один стало вивчення правил футбольної гри. Цілком, зауважу, логічно. По-перше, теорія, як відомо, — основа будь-якої практики. А по-друге, саме на таких серйозних заняттях, як правило, відсіюються несерйозні лінивці.

Представниці прекрасної статі, скоріше за все, на такий крок не чекали, проте, долаючи тяжку науку і все ж таки засвоюючи незрозуміло-зарозумілі правила, упевнено крокують далі — до тренувань, кросів, фізнавантажень, пасів і голів. Як-не-як на вулиці літо, теплінь, і кожна свідома дівчина піклується, щоб безтурботному легкому стану душі відповідав такий же легкий і підтянутий стан фізичний.

Цікаво, а що думає про дівчачий футбол сам Руслан Семенюк? Він охоче поспілкувався з нами на цю тему і відповів на декілька запитань.

— Руслане, скажіть, будь ласка, кому першому спало на думку створити дівчачу футбольну команду?

— Спочатку я організував підліткове футбольне служіння. Часто від дівчат чув: «А якби ми грали…», «Футбол і нам по зубам…» і тому подібне. Потім створив тему для обговорень у групі ІБЦ (http://vkontakte.ru/club1866925). Дівчата писали, що серйозно займалися б футболом, якщо була би можливість. Довго думав, молився, і ось — результат.

— І що, таки серйозно займаються?

— Так. Дехто навіть кинув інші кружки, бо футбол більше до вподоби.

— Двадцять сторінок правил — не роман любовний прочитати. Чому тренування почалися саме з вивчення теорії?

— Звичайно дівчата знають про футбол лише те, що двадцять хлопців бігають по полю у нікому не зрозумілому напрямку. А так правила роз’яснюють всю ситуацію: хто, чому, куди, навіщо. Крім того, маючи таку основу, набагато легше розвиватися в правильному руслі.

— А кого легше тренувати — хлопців чи дівчат?

— Хлопці вже багато в чому розуміються і впевнені, що грають як треба. Тому їх тяжче перевчити. Інша справа — дівчата: все з нуля, що кажеш, те й роблять.

— Ну, ти там, напевне, як вареничок у маслі, — ціла дівчача стихія. Проблем не виникає?

— Спочатку були різні жартики, прикольчики, але довелося поставити дівчат на місце. Зараз усе нормально, поважають.

— Чи є вже якісь плани на майбутнє?

— Звичайно ж — Ліга жіночого футболу. Але хай спочатку дівчата перестануть боятися м’яча!

Залишається лише повідомити, що тренування відбуваються в середу і суботу о 17:00. Запрошуються всі особи жіночої статі віком від 14 до 99 років, які готові із задоволенням тренуватися у розумного і вимогливого тренера Руслана Семенюка.

biblechurch

Залишити відповідь

Романюк Микола
Романюк Микола

Старший пастор ІБЦ

Матеріал дотичний до розділу:

Малі групи для жінок

Жіноче служіння ІБЦ

Недільне зібрання

Виберіть зручний час. Два однакових Богослужіння.

10:0012:00

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація