Від тексту до проповіді - 2013

Від тексту до проповіді - 2013

Головна тема семінару – тематична проповідь була викладена з різних сторін. Пастор Сергій Перевишко виклав сім кроків у підготовці тематичної проповіді та виявив головні небезпеки, які підстерігають проповідників саме у приготуванні тематичної проповіді. На основі досвіду і практики Ірпінської Біблійної Церкви пастор Микола Романюк виклав, чому тематична проповідь важлива для церкви. Іван Романюк, голова Львівського обласного об’єднання церков, знову ж на основі значного досвіду викладав як проповідувати на свята та у особливих ситуаціях як то Вечеря Господня, похорон, шлюб, молитва над дитиною.
Пастор Сергій Сологуб виявив проблему і брак проповідей про Бога: з одного боку всі проповіді мали б бути про Господа, а з другого – проповідники уникають відкривати природу, єство та велич нашого Бога. Пастор Сергій ділився досвідом і навчав як вірно і біблійно проповідувати про нашого Творця. Зі свого боку др. Михайло Черенков вказав на три богословські теми які дуже важливі і близькі для благовістя: створення і падіння людини, втілення Боголюдини та через Духа Святого створення нової людини.
Пастор Ґ. Я. Рьоттінг натхненно і багатогранно вчив і заохочував проповідників до глибокої і всебічної підготовки до пропоповіді: занурення у текст Писання, всебічне дослідження його. Велике значення має для проповідника розуміння його слухачів, а тому він має бути близьким до людей, дотичний до їхніх проблем та світогляду.
Відзначимо особливу тему: ”Проповідь мистецтвом: музика і пісня”. Її різнобічно виклали брати Сергій Білокінь і Олександр Корчевний, які є талановитими музикантами, музичними фахівцями, дириґентами і викладачами. Обидва викладачі глибоко і різнобічно виклали тему: роль музики у житті людини, історичний розвиток музики і співу у церковній історії, поширена практика сьогодення. Важливим видався заклик братів до проповідників і служителів найсерйозніше відноситися до того, що ми співаємо, адже пісня це перше сильне враження, яке захоплює гостей наших церков. А також це перший і найсильніший вчитель доктрин для молодих і зрілих християн і це фактор, який має безперечний впливає на єдність церкви.
Проповіді у цій серії
Вівторок, 08 жовтня 2013
Уривок: [Тема]
Тривалість: 67 хв.
Середа, 09 жовтня 2013
Уривок: [Тема]
Тривалість: 49 хв.
Сторінка 1 з 2
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація