Від тексту до проповіді - 2012

Від тексту до проповіді - 2012

Важлива тема – цікава подія. Центр християнського життя та Ірпінська біблійна церква спільно провели чотириденний гомілетичний семінар-тренінг.

Більше 80 проповідників різного віку і стажу прагнули поглибити свої знання у мистецтві проповідування. У цьому їм допомагали пастори які водночас є проповідниками і викладачами.

Пастор Сергій Перевишко (Ірпінська біблійна церква) навчав 9 крокам, за допомогою яких біблійний уривок мав стати проповіддю. Пастор Олег Боднар (церква ЄХБ м. Трускавець) вчив про те, наскільки важливою є акуратна праця з текстом і як це робити. А ще були інші цікаві теми: пастор Сергій Сологуб (Ірпінська біблійна церква) ділився про те, як проповідуючи не забувати про Бога. Пастор Станіслав Ґрунтковський (Ірпінська біблійна церква) ділився досвідом як проповідувати нецерковним людям і за межами богослужіння. Пастор Ґ. Я. Рьоттінг говорив про три складові змісту проповіді, за якими проповідник міг би себе перевірити. Пастор Микола Романюк (Ірпінська біблійна церква) викладав дві теми щодо особистого розвитку проповідника і про кроки, які необхідні для якісного зросту проповідництва у помісній церкві.

Головною книгою семінару стала книга пророка Йони. Брати викладали принципи праці з текстом і підготовки проповіді опираючись на цю старозаповітню книгу. Коже учасник семінару-тренінгу мав змогу особисто приготувати пояснювальну проповідь на один з уривків книги пророка Йони. А пастори ІБЦ щодня на біблійній годині проповідували по одному розділу з пророка Йони. (Звичайно, це був не єдиний приклад – викладачі використовували багатсто біблійних текстів і Старого і Нового Заповітів).

Окрім загальних семінарів були тренінги: учасники у малих групах відвідували по черзі три класи – практика приготування проповіді, практика праці над текстом і практика презентації проповіді.

Семінар залишив якнайкраще відчуття не лише у мене але й у більшості учасників. Очевидно було що проповідуванню потрібно вчитися, обмінюватися досвідом і навіть повторювати відоме. Нас мабуть об’єднувала спільна мета – у наших церквах має вирости якість проповідування: проповіді мають бути більше біблійні і краще приготовлені. На жаль, спостерігаю сьогодні у більшості відомих мені баптистських церквах лише декларативну важливість проповіді. А на практиці проповіді не приготовлені, ви витікають з біблійного тексту, не актуальні, не дають виклику, нічого не змінюють. Тому пастори і проповідники потребують значно відповідальніше відноситися до надважливого служіння – проголошення слова Божого і прикладати зусилля до того, щоб розвивати проповідування у помісній церкві.
Проповіді у цій серії
Середа, 05 грудня 2012
Уривок: [Тема]
Четвер, 06 грудня 2012
Уривок: [Тема]
Тривалість: 35 хв.
Четвер, 06 грудня 2012
Уривок: [Тема]
Тривалість: 59 хв.
П'ятниця, 07 грудня 2012
Уривок: [Тема]
Тривалість: 53 хв.
Сторінка 2 з 2
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація