Як не вбити велику мрію
Автор: ІБЦ    П'ятниця, 12 серпня 2016 10:35    PDF Друкувати Електронна адреса
svitlo_4Після перерви у 4 роки перед молодіжною командою постав величезний виклик: провести табір для молоді, щоб познайомити її з Христом. Було багато вагань, питань, сумнівів, проте незважаючи на усі "ні" та "але" табір відбувся. Чи помилкою це було, чи великим благословінням – стане зрозуміло наприкінці цієї статті.
Отже, починалося усе з планування та збору команди. Унікальним було те, що активом служителів були не лише молодь, але й 5 подружніх пар з дітками. Окрім того, що ці родини були невід'ємними та незамінними для команди, вони одночасно служили для учасників табору прикладом того, як можна служити разом, як можна любити і якою може бути родина, коли центральне місце у ній займає Бог.
Протягом довгих та насичених лідерських зустрічей розроблялася програма, планувались активності, ігри, спорт, теми та групи. Команда дуже старалася, щоб дозвілля у таборі було якомога цікавішим та кориснішим, і Бог благословив нас, що усе вийшло саме так.
Забувши про підготовку, варто перейти до головного – до самого табору! Коли о 6 ранку молодь приїхала на базу, то багатьох охопив розпач. Кімнати – старі, море – брудне, їжа – специфічна. Та хоча перші враження про відпочинок були не дуже приємними, вже ввечері усі незадоволення були забуті. Насичена програма, приємна атмосфера та привітні люди навколо затьмарили усі недоліки.
svitlo_2
svitlo_5
Плануючи тему табору і роздумуючи, як же не вбити велику мрію, команда вирішила щодня проводити теми, у яких молодь знайшла б щось корисне та практичне для свого життя. Щодня дня нас супроводжували слогани різних знаменитих компаній, які ми зв'язували із темами дня, тож протягом табору ми слухали Слово та проводили групи на такі теми як: just do it (просто зроби це), connecting people (об'єднує людей), life is good (життя прекрасне), think different (думай по-іншому), I'm loving it (я це люблю) та make.believe (роби. вір). Ці слогани були обрані не даремно, адже, по-перше, вони передають суть того, що ми хотіли донести до молоді, а по-друге, вони у кожного на слуху і було б чудово, щоб зустрівши їх у повсякденному житті учасники згадували почуті у таборі істини та могли застосовувати їх у своєму житті. І важливим є те, що у кожній з тем голосно лунала Євангелія. Жодна група чи проповідь не проходили без згадування Христа як найліпшого приклада і єдиної надії для нас.
Активностей нам теж не бракувало. Спільні зібрання, знайомства, турніри на пляжі, загальноготабірні ігри, зйомка тематичних лайфхаків – усе це  лишило по собі чудові враження та спогади. Проте найособливішими були дні, коли весь табір сплавлявся Дніпром на байдарках та коли усі попливли на банані на надувний острів. Сплав став для учасників неабияким тімбілдингом, а острів просто розважив та подарував багато позитивних емоцій, якими відсунув тугу через від'їзд додому.
Але активності та забави не були головною метою табору. Основною ціллю для команди було донесення Радісної Новини до молоді. Тож коли говорити про змінені серця після та табору, то вони є і їх є багато! Тому надзвичайно радісно, що  майже у кожній групі є люди, що говорили про своє бажання змінитися та наблизитися до Ісуса. А, отже, ось і відповідь на запитання поставлене на початку. Чи варто проводити такі табори? Безперечно. Бог з нами там.
Ксенія Малік
 
Автор:
ІБЦ
ІБЦ
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація