10 і ще одна річ, які ви маєте знати про цьогорічну коляду в Ірпінській Біблійній Церкві
Автор: Поліна Шимпф    Неділя, 10 січня 2016 00:00    PDF Друкувати Електронна адреса
Kolyadki_Irpin_Bible_Church_Andreyko1. Колядувати важко зібратися. 6 січня - робочий день (що вже гнітить), ти ще не відпочив від сотні передноворічних справ,  а марнота року наступного вже потроху засмоктує. І закрадається думка: «Аніж 5 годин бігати по холоду і співати, може, краще, поприбирати/попрати/побачити родину/поспілкуватися з друзями/свій варіант».  Хвала Богу, що близько 50 людей з ІБЦ (і не тільки) нічого з вищенаведеного не обрали.
2. Цей вечір неможливо описати. Колядки -це не співи, не молодіжний захід і не євангелізація у звичному для нас розумінні. Ніщо з цього і усе разом. Якщо ви не пережили цей унікальний досвід разом з нами, напевно, вам буде важко зрозуміти, чому так світяться очі у людей, які колядували цього року. Це неймовірна трансформація, коли ти заходиш в дім, співаєш, йдеш, - а там залишається трішки більше Бога, ніж було, а очі людей стають світліші.
3. Коляда зближує. Цього року нас було п’ятдесят людей, віку від 8 до неважливо)). І це абсолютно нікому не заважало. Ми розділилися на три команди, розділили всі адреси, за якими, ми знали, нас чекали і відправилися в дорогу.
Kolyadki_Irpin_Bible_Church_Poltko
4. Існують свої традиції. Кожного року першою домівкою на нашому шляху є дім Григорія Івановича Коменданта. Ми вітали його з народженням Христа, а також з днем народження його власним.
5. Коляда ніколи не відбувається так, як заплановано. Здавалося б, є адреси – навіщо щось вигадувати. Але я вірю, що так веде Дух. Ми заспівали у дворі багатоповерхового дому, відчинилось вікно і нас запросили зайти. А коли ми верталися – відчинились ще одні двері. Люди чекають на Народженого, просто не знають як Його запросити.
6. Бог може перетворити недбалість на диво. Хтось неправильно записав або прочитав адресу. І от ми стоїмо у дворі, співаємо і абсолютно впевнені, що на нас чекали. Люди слухають так зосереджено, ніби всотують те, про що ми співаємо; жіночки витирають сльози. І тут питання «Хто ви?». Це була випадковість, нас тут не чекали. Але з того як дякували,як розпитували про церкву здається, що саме тут нас чекали найбільше.
7. Мало що так, як колядки дає змогу Усвідомити різдво Христа, пережити його. Можу чесно сказати – п’ять годин співати, а деколи і на морозі, важко. Та все забувається, коли відчиняються двері і ти співаєш «Радуйся Земле, Син Божий народився».  І люди посміхаються і підспівають, і обличчя стають світлими і натхненними і, я сподіваюсь, сумні думки відходять трішечки далі.
Kolyadki_Irpin_Bible_Church_Polya
8.Я не знаю, про що думали люди, які співали поруч, і ті, до яких ми йшли. Але я думала про те, що мало які новини не втрачають актуальності за дві тисячі роки,а ця – не втратила. Христос народився – і це змінило світ.
9.Люди вірять у добро і добрих людей. Незважаючи на підвищений градус втоми, бідності та зневіри в Україні, люди до нас були дуже щирі та щедрі. За п’ять годин, що ми колядували, ми зібрали близько 6500 тисяч гривень і просто безліч смаколиків.
10.Коляда завжди має ціль. Ми дізналися про людину у потребі: самотнього чоловіка, який переїхав з окупованої території, немає житла тут, втратив документи і отримав важкий перелом ноги. Всі гроші, які ми зібрали, ми передамо йому. Ми сподіваємося, що це трішечки підтримає його матеріально і засвідчить про доброту до нього Бога.
11.Доля смаколиків була вирішена молоддю того ж вечора)
 
Автор:
Поліна Шимпф
Поліна Шимпф
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація