Чим ця ніч відрізняється від інших ночей - Пасхальна вечеря в ІБЦ
Автор: Яся Сидорчук    П'ятниця, 25 квітня 2014 00:00    PDF Друкувати Електронна адреса
Pashalna_vecherya_3Бог звернув увагу про страждання євреїв і запланував вивести їх з єгипетського рабства через Мойсея. Бог знав про страждання усього людства і запланував вивести їх з рабства гріха через Сина Свого Христа.
Бог дав знака - кров'ю заколотого ягняти помастити одвірки ізраїльських домівок, щоб ангол смерті не заходив у дім, і не вбивав первороджених від дітей і худоби. Бог дав знака - кров'ю розпятого Агнця Ісуса бути "помащеним" усім, хто повірив в жертву Спасителя на хресті.
Як продумано і довершено виконане спасіння в обох випадках. На сторінках Біблії це виглядає як досконалий сценарій Творця з глибоким символізмом і чіткою головною лінією, що має завершення - восресіння Христа. Хоча швидше це лише початок.
На пасхальному вечорі, яке наша церква переживала в четвер 17 квітня і історія набувала обємності, обростала життям і реальністю. Пагін за пагоном, камінь за каменем проповідники і музиканти допомагали відтворити Пасху у наших серцях.
Pashalna_vecherya_6zal
Віктор Танасов та Зоя Ільницька виконували пісню "Я пройду мимо вас, когда увижу кровь". Обіцянка Господа залишити життя, допомогти обраному народу. Співзвучне виконання двох сильних голосів чудово передавали загальний піднесений настрій псалму.
"Чим ця ніч відрізняється від інших ночей?" почав проповідь пастор Сергій Сологуб. Він переніс нас в атмосферу сімейного вечору святкування Песаха євреями. Батько, спершися на лікоть, відповідав: "в цю ніч наші предки вийшли з рабста". Імпровізоване дійство продовжується, діти запитують "Чому в цей день ми їмо прісний хліб?", - "бо згадуємо як швидко Бог звільнив нас, що аж розчина не встигне утворитися". Далі будуть гіркі трави - символ лихого життя євреїв у Єгипті, і пояснення, чому ритуал проводиться на ліктях – таке дозволяла собі лише, євреї отримали свободу, тому стали самі собі панами.
Pashalna_vecherya_5sologub
Їдять запечене ягня з прісним хлібом, як і їхні предки декілька тисяч років тому назад, щоб помастивши одвірки зробити свій дім ковчегом спасіння, їдять одягнені – «завтра в дорогу».
Чому Бог заповідав пасхальний седер більше 3 тис. років тому? Щоб показати вірність Своїй обітниці і врятувати народ. Щоб знайти слухняних Собі поклонників. Бог відкупляє і реалізовує цей план вдруге – тільки у значно більших масштабах.

yasya

Мене особливо вразила думка, сказана пастором Сергієм: Христос, Син Бога Живого, народжується в хліву, а де ще повинно народитися Ягня? Далі Сергій задає контрольні питання: чи знайшов би Дух Святий у моєму серці послух Богу, чи швидше невірство, ідолопоклонство... Особисто я зрозуміла, що ще багато за що треба молитися. Того вечора питала себе чи розумію я, ЧОМУ Христос вирішив піти на Хрест, ЩО Він пережив замість мене?...
Естафету слова перейняв старший пастор Микола Романюк. Він навів гарне порівняння. Зала Дому Миру була декорована 3 хрестами - з червоною тканиною (посередині) та з білою і чорною. Як три хреста, що стояли на Голгофі. Христос був у товаристві розбійників – нас. Один з них увірував, і вже в цей вечір був з Господом, інший через затверділість серця свого відрікся останньої надії на порятунок. У нас завжди залишається вибір повторити долю одного з цих розбійників.
Pashalna_vecherya_2romanuk
Не вкладається у думках, що Ісус міг прийняти інше рішення і не віддавати своє життя за наші беззаконня. Він би залишився мудрим учителем, неординарним філософом. Але Ти, Господи Ісусе, вирішив іти до кінця. Дякую за Твій вибір і за дар вічного життя.
 
Автор:
Яся Сидорчук
Яся Сидорчук
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація