Ірпеню – нове футбольне поле
Автор: Яся Сидорчук    Вівторок, 11 вересня 2012 07:47    PDF Друкувати Електронна адреса
IMGP95828 вересня о 10.00 ранку на території Ірпінської Біблійної Церкви відбулося святкове відкриття нового футбольного поля. Для багатьох це не просто подія – це здійснення давньої мрії грати на великому полі площею 1 800 м2, розміром 60 на 30 метрів. Цим вони згодом і зайнялися, адже 16 команд, які заявили про свою участь, боролися за перемогу в чемпіонаті Кубку Ірпеня з футболу, який розпочався 8 вересня, а продовжився на наступний день. Дощова погода не стала перепоною ні для відкриття спортивного майданчика шанованими гостями, ні для чемпіонату, приуроченого до Дня фізкультури та спорту в Україні.
Вступне слово розпочав старший пастор Микола Романюк, який поставив питання: «навіщо церкві футбол? По-перше, церква завжди приділяла увагу дітям та молоді, турбуючись про їхній розвиток та дозвілля. І виступаючи проти шкідливих звичок, пропонує здорову альтернативу: заохочує дітей, підлітків та молодь до різного виду спорту. По-друге, оскільки завданням церкви є говорити про Бога, про покликання людини для вічності, то і через спорт ми хотіли б нагадувати, що Бог поряд, оскільки Він любить людину. А ще хочемо, щоб нове покоління зростало в здоровій і морально чистій атмосфері».
IMGP9574
Продовжив вітання Голова комітету з питань проведення змагань і справедливої гри, контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, у колишньому славетний гравець київського Динамо – Стефан Миколайович Решко. Він народився в християнській сім’ї, вихований на євангельських принципах, тому своїми перемогами та успіхами завдячує Богові і мудрому батьківському вихованню. Стефан Миколайович, як людина з величезним досвідом у спорті, дав цінну пораду молодим гравцям: щоб добитися успіху треба тренувати у собі високий рівень самодисципліни. Він приїхав до нас не з пустими руками – до гарного поля церква отримала в подарунок десять футбольних м’ячів.
Президент Українського Біблійного Товариства та Центру Християнського Життя України Григорій Іванович Комендант поділився з присутніми своїми згадками з недалекого 1999 року, коли ця територія була занедбана місцина. І ось уже через менш ніж п'ятнадцять років тут не лише з'явився порядок, але й гарні можливості для спортивного розвитку. Продовжив слово Володимир Данилович Скаржинський – Ірпінський міський голова. Він подякував організаторам за відкриття нового футбольного поля та побажав молодим спортсменам успіхів, перемог та професійних звершень.
Привітати з Днем фізкультури та спорту, побажати здоров’я та наснаги футболістам, завітав директор Дитячо-юнацької спортивної школи Тарасов Володимир Зіновійович. Він зазначив, що радий активній співпраці церкви і ДЮСШ у проведенні спортивних заходів, про що говорить участь спільної команди в першості Київської області серед дітей 1998-1999 р.н.
З нагородами на відкриття футбольного поля завітав Чалий Валерій Іванович – голова Києво-Святошинської районної федерації футболу (КСРФФ). Команда Ірпінської Біблійної Церкви виборола 3-те місце з поміж 16 команд в Дитячій Лізі КСРФФ в сезоні 2011-2012 рр., а Валерій Іванович разом з іншими гостями мав честь вручити бронзові медалі. Він зауважив, що серед 51 дорослої команди Києво-Святошинського району, лише три представляють місто Ірпінь, одна з яких команда ІБЦ.
IMGP9618
IMGP9619
Після нагородження молодого покоління до мікрофона знову запросили Миколу Романюка. Він висловив подяку усім небайдужим людям, які ініціювали і підтримували будівництво футбольного поля. «Церкві не під силу було би побудувати поле самостійно. Але це правдиве чудо, а також добра воля багатьох людей» – зауважив пастор ІБЦ щодо матеріальної та натхненної участі спонсорів проекту. Особливу подяку та подарунки від імені церкви Микола Іванович висловив Шкарабан Наталії Ігорівні, Андрію Андрейко, Ларі та Андрію Канайкіним, Василю Феєру, Денису Зауліну, Дмитру Нечитайлу, Григорію Івановичу Коменданту, Baptist Missionary Association of America, Carmel Baptist Church а також багатьом щедрим людям ІБЦ.
IMGP9629
Згодом 16 футбольних команд, які в цей час з нетерпінням очікували можливості апробувати нове поле, взяли участь у жеребкуванні для участі у чемпіонаті за Кубок Ірпеня з футболу. Цьогорічні змагання мали ще раз нагадати про велике футбольне свято, яке успішно відбулося в Україні і Польщі. Тому капітани команд наосліп обирали собі країну-учасницю Євро-2012, отримували прапор даної держави та відповідно до турнірної сітки чемпіонату Європи проводили свої матчі.
IMGP9710
IMGP9758
-kenxahZiHg
Протягом 8-9 вересня відбулося 32 гри, які визначили кращу з кращих ірпінських команд. На відміну від Євро-2012, у фінал вийшли інші «країни» (відповідно команди, які їх презентували), що показали глядачам першокласну гру:
1 місце – Хорватія (команда «Машторф»);
___
2 місце – Данія (команда «Восход»);
3 місце – Польща (команда «Трудові Резерви»);
Ми вітаємо чемпіонів змагання, а також футбольну спільноту міста з чудовим полем, яке дає можливість отримувати задоволення від гри на якісному штучному покритті.
До речі, з вересня Ірпінська Біблійна Церква відкриває свої двері для дітей 6-16 років, які матимуть змогу тренуватись разом з кваліфікованими тренерами на цьому майданчику. Заняття безкоштовні. Цього року на першість області з футболу серед дітей ІБЦ виставляє 2 команди, 1996-1997 р.н., 2000-2001 р.н., а також команду 1998-1999 р.н. спільно з ірпінською ДЮСШ.

 
Автор:
Яся Сидорчук
Яся Сидорчук
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація