Історія церкви
Автор: ІБЦ    Субота, 28 квітня 2012 10:17    PDF Друкувати Електронна адреса

Ірпінська Біблійна Церква розпочалася в 1987 році Костянтином та Анжелою Гончаровими з домашньої малої групи. Спочатку домашня група складалася з сусідів, які приходили на спілкування за чашкою чаю. В той час Костянтин і Анжела не ставили за мету відкриття нової церкви. 

 

Потім була участь багатьох друзів із США в особистій євангелізації від дому до дому, в результаті якої прийшла до Господа Шевченко Людмила Миколаївна. Перед цим прийняли Ісуса як Свого Спасителя Лукич Людмила Миколаївна, Лукич Тетяна Василівна і Глущенко Марія Іванівна. Вони засвідчили про своє навернення в Ірпінській баптистській Церкві. 

 

Після навернення вищезгаданих людей стало зрозуміло, що їм потрібна церква для духовного збагачення та служіння. Можна було б відвідувати інші церкви, що на початку й робилося, але відчувалися труднощі пов'язані з відстанню і відсутністю міського транспорту. Першим з пропозицією відкрити нову церкву виступив Г.І. Комендант. Він запропонував відкрити її в приміщенні Біблійного Інституту по вулиці Пушкінській 56-А. Пастор Рьоттінг, який очолював Біблійний Інститут, люб'язно погодився надати одну з найбільших кімнат в будівлі інституту на першому поверсі. Спочатку ця кімната планувалася як гараж, але потім її переробили на кімнату для зустрічей. Гончаровим Костянтину і Анжелі потрібно було дати згоду очолити організацію нової церкви. Після молитв та роздумів вони зрозуміли, що на це є і воля Божа, і потреба в даному районі Ірпеня. Усвідомлюючи всю відповідальність і важкість пасторського служіння вони дали згоду, відчуваючи поклик Божий.

 

Група з десяти чоловік стала основоположниками заснування ІБЦ. У той час потрібно було десять чоловік для офіційної реєстрації церкви. До групи увійшли: Гончаров Костянтин і Анжела, Тищенко Сергій і Лілія, Романюк Микола і Тетяна а також четверо новонавернених - Лукич Людмила Миколаївна, Лукич Тетяна Василівна, Глущенко Марія Іванівна і Шевченко Людмила Миколаївна. Тищенко Сергій і Лілія перейшли з Бучанської Церкви «Віфанія», де Сергій працював як лідер молоді. Романюк Микола і Тетяна переїхали з Одеси після закінчення семінарії для роботи в Інституті підготовки церковних служителів. Гончаров Костянтин закінчив Далласкую семінарію в 1996 році і працював академічним деканом в Київській Богословській Семінарії. Він і його дружина Анжела були членами Ірпінський баптистської церкви нетривалий час.

 

10 травня, 1997 року в суботу, було перше служіння присвячене відкриттю Ірпінської Біблійної Церкви. На служіння були запрошені гості з Ірпінської баптистської церкви, Бучанської церкви - Віфанія, церков міста Києва та з-за кордону - Німеччини (пастор Рьоттінг і його друзі, і брат Ойцус зі США).
На першому служінні Г.І. Комендант представив Гончарова Костянтина як пастора Ірпінської Біблійної церкви, а Тищенко Сергія його помічником. К.Гончаров раніше був висвячений на служіння Пастор-учитель в центральній церкві - «Дім Євангелія» в Києві в 1996 році.
Пізніше Тищенко Сергій і Романюк Микола були рукопокладені на дияконське служіння в ІБЦ.

 
Автор:
ІБЦ
ІБЦ
biblechurch
Поділитися:

АКТУАЛЬНО 365

Відеогалерея ПО ТЕМАХ

О

П

Р

С

сховатипоказати

© 2024, Ірпінська Біблійна Церква
Розробка та модерація