Автор: Поліна Шимпф Создано: 18.03.2017 23:40 Просмотров: 167
Reformation_500_spivПершої весняної п’ятниці жінки ІБЦ приєдналися до Всеукраїнського дня молитви сестер. 2017 – це рік, коли світ святкує 500 років Реформації, тому темою вечора обрали «Реформація життя - реформація серця»
Реформація - це слово прийшло з латинської мови і означає «виправлення, перетворення», - на початку вечора Олена Кудрявцева розповіла про історичний контекст цього поняття. 31 жовтня 1517 року Мартін Лютер прибив на двері церкви свої 95 тез, які грунтвалися на Святому Письмі, а не на словах церковних мужів. І світ більше ніколи не був таким, як раніше. Вона також нагадала про наріжний камінь Реформації – «п’ять Sola»: «Тільки Христос», «Тільки благодаттю», «Тільки вірою», «Тільки Писання», «Тільки Богові слава».
Реформація потрібна. Світові, Україні, людям, що живуть без Бога та віруючим. Життя з Богом починається з реформації – з покаяння. Тоді людина говорить Богові – «тільки Ти, все моє життя тільки для Тебе». Але проходить час і в окремих сферах життя більше не «тільки Бог», а «ще й Бог». Таку тенденцію демонструє історія Ізраїлю, Божого народу. Вони отримали 10 заповідей від самого Бога, але перетворили їх аж на 613!
Але проблема не в ізраїльтянах. Людина схильна додавати до Божих повелінь, Його волі щось своє. Тому нам так необхідно передивлятись своє життя, що є насправді важливим для нас. І молитися про Реформацію нашого серця.

Reformation_500_Kudryavceva

Тетяна Сологуб підхопила тему «п’яти Sola» і розглянула їх на прикладі розмови Ісуса Христа з самарянкою (Івана, 4 глава). Вона також порадила досліджувати себе за допомогою цих принципів. «Тільки Христос» - чи усвідомлюю я свою залежність від Нього, чи підкоряю свою волю Йому; «тільки Писання» - чи маю «тихий час»  для читання Біблії чи роблю це поспіхом; «тільки віра» - чи слухаю те, про що промовляє через Писання до мене Бог, чи готова до змін; «тільки благодать» - чи насолоджуюсь спілкуванням з Ним чи це перетворилося на певний ритуал; «тільки Богові слава» - чи бачать інші Божу славу через мене, в моєму житті?
Reformation_500_spiv
Ми потребуємо змін і віримо, що з допомогою Бога можемо впливати на майбутнє міста і країни. Молитва  - це дуже потужний інструмент у боротьбі за зміни. Марія Паламар прочитала чудовий вірш, який написала сама, - Молитва про Україну, слухаючи який багато присутніх не стримало сліз. І після поклоніння, всі присутні жінки поділилися на групи по п’ять для молитви за президента і його оточення, за мера нашого міста, зі Ірпінську Біблійну Церкву, за благовістя у нашому місті, а також за переселенців з охоплених війною регіонів.
Невизнана і гібридна, але в Україні йде війна. Як би це не було страшно – люди звикають до всього. А між тим, померлі в цій війні складають вже тисячі. Це чиїсь батьки, сини – єдині і кохані люди. Скрізь дуже багато болю, зневіри і безнадії. Де ж в цьому місце церкви?
Reformation_500_zal
Шукаючи відповідь, ми переглянули відео про служіння на окупованих територіях, про капеланське служіння, про допомогу людям, що залишились без житла та є вимушеними переселенцями. Місце церкви – на передовій, якщо не фізично, то у молитві. Але так важливо не переставати, не приходити до Бога від часу до часу. Тому ми молилися про Божу милість до України, про капеланів, про віруючих на війні, про всіх хто постраждали у ній, а також про всіх нас – не стомлюватись у молитві та не опускати руки.
Ми співали чудову пісню, де є звертання до України - «щастя й мир тобі дарує Бог, Він один лиш тільки сильний зберегти в час криз і катастроф». Для Бога немає неможливого, тому давайте частіше зустрічатися у спільній молитві про наше майбутнє і зміни до кращого, але варто пам’ятати, що будь-які зміни починаються з особистої Реформації.
 

Додати коментар